Femei care iubesc prea mult.

“Atunci cand iti doresti si speri ca el se va schimba.”

Cand a iubi inseamna a suferi, inseamna ca iubim prea mult.

Cand aproape toate conventiile noastre cu prietenii se invart in jurul LUI – problemele lui, gandurile lui, sentimentele lui – si aproape toate propozitiile noastre incep cu “EL…”, inseamna ca il iubim prea mult.

Cand ii gasim scuze pentru indispozitiile, iritarile, indiferenta sau tacerile prelungite, punandu-le pe seama unei copilarii si incercam sa actionam ca terapeuti, inseamna ca il iubim prea mult.

Cand nu ne plac valorile lui, comportamentul si caracterul lui, dar le suportam, gandindu-ne ca, daca suntem indeajuns de atragatoare si tandre, va dori sa se schimbe de dragul nostru, inseamna ca il iubim prea mult.

Cand relatia cu el ne pericliteaza fiinta emotionala, si poate chiar sanatatea si integritatea corporala, e deja clar ca il iubim prea mult

“Il iubesti… Nu e perfect, dar cine este?

E mai ciudat, mai retras, cam timid si parca totul in el iti cere ajutorul. Iar tu esti mereu acolo, cand bea prea mult, cand ramane somer cu lunile, cand se poarta cum se poarta… Pentru ca STII ca are nevoie de tine. Toata viata ta se-nvarte in jurul lui. Poate-poate, cine stie, intr-o zi o sa se schimbe de-adevaratelea, precum broasca din povestea fermecata. Numai ca anii trec, tu dai tot mai mult, iar el nu se schimba. Te intrebi de ce, apoi treci peste asta, viata trebuie traita, n-ai timp sa te opresti din drum.

Ei bine, cum ne spune si Robin Norwood in cartea sa “Femeile care iubesc prea mult” nu EL e cel care trebuie sa se schimbe, ci TU. Tu esti cea care iubeste prea mult, si, ca si bautura, mancarea sau orice alta activitate excesiva, iubirea care a trecut de la “mult” la “prea mult” nu mai este iubire, e obsesie.
Nu-i usor de acceptat, nici de trait cu ideea ca nu el, ci tu gresesti.

De ce te-ndragostesti numai de barbati distanti, sau care nu-ti pot oferi ceea ce iti doresti in viata? De ce nu reusesti sa-l schimbi? Pentru ca ei corespund unui tipar ascuns in psihicul tau. O data ce-l vei schimba, vei deveni alta si vei atrage un alt gen de barbati. Stabileste-ti prioritatile: TU esti cea mai importanta persoana din viata ta. Doar de-asta este a TA, nu?”

Recomandare carte: “Femei care iubesc prea mult.” – Robin Norwood.

Advertisements

6 comments on “Femei care iubesc prea mult.

  1. Frumos articol, insa nu sunt de acord cu acest concept: cineva iubeste prea mult, sau o femeie iubeste prea mult. Iubesti asa cum te indeamna inima sau asa cum esti tu de fapt: pasional, mai domol, in tacere, exact cum simti. Da, poate sa apara acest concept “a iubi prea mult” insa nu este cel corect, asa cum nu cred ca femeile sunt cele vinovate de a iubi prea mult. Pur si simplu iubesc un barbat nepotrivit, poate confunda ideea de iubire cu sentimentele pentru el etc. Poate ca altcineva in viitor va fi demn sa primeasca iubirea noastra mare.. “a iubi prea mult” si a dori sa schimbi asta e ca si cum ti-ai dori sa schimbi felul in care esti facut sa iubesti.

  2. @ Marina Rasnoveanu ” “a iubi prea mult” si a dori sa schimbi asta e ca si cum ti-ai dori sa schimbi felul in care esti facut sa iubesti” ……………M-a uns pe suflet !

  3. @ Marina Rasnoveanu: Intr-adevar, este adevar si ceea ce spui tu… Ceea ce am incercat sa scot in evidenta prin cateva randuri din carte este ca, de obicei, femeile se implica mult mai mult decat o fac barbatii intr-o relatie si nu intodeauna intalnesc persoana potrivita. Cu toate astea, se complac si se implica din ce in ce mai mult in relatia “dificila”, nefiind constiente ca lucrul asta nu le face decat rau si mai devreme sau mai tarziu vor fi singurele care vor avea cel mai mult de suferit.

    Iubirea excesiva si neimpartasita duce pe langa suferinta la complete, deznadejde, temeri… in fine, la multe alte sentimente negative. Cei/cele care sunt destul de echilibrati si puternici incat sa-i poata pune punct cu fermitate, pot reusi sa mearga mai usor inainte.

    Cat despre persoanele demne de iubire sunt total de acord sa primeasca din partea noastra toata dragostea, intelegerea, respectul… si nu conteaza cum oferim aceste sentimente, atat timp cat o facem!

    Pupicei si o seara frumoasa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s