Vineri 13, zi cu ghinion?

Daca intr-adevar va temeti de vineri 13, trenuie sa stiti ca anul acesta nu aveti de infruntat ghinionul doar astazi. In luna noiembrie, va asteapta o alta zi de vineri 13! Anul 2009 se va incheia cu trei astfel de zile pentru ca si 13 februarie a picat tot intr-o vineri!

Image Hosted by ImageShack.us

Suntem obisnuiti sa ne dam ochii peste cap si sa ne dorim ca ziua aceasta sa treaca mai repede ca niciodata fiindca, se spune, ca nu exista alte 24 de ore mai incarcate cu ghinion decat acestea!

“Blestemul” numarului 13 este o traditie tipic americana. Ei sunt bine cunoscuti pentru marea abilitate de a evita numarul in cauza: blocurile care au mai mult de 12 etaje sunt numerotate in felul urmator: 1, 2, 3, .. 11, 12, 14, 15, iar multor strazi le lipseste casa de la numarul 13. Unii americani nu accepta sa lucreze in aceasta zi, altii nu mananca in restaurante, iar unii refuza vehement sa stabileasca data nuntii pe 13 (adevarul ca nici eu nu m-as marita pe 13… :))

Psihologii au numit teama de numarul 13 astfel: (mi-e frica s-o si pronunt!) triskaidekafobie, iar teama de vineri 13 poarta o denumire si mai simpla: paraskevidekatriafobie..

Sa fie oare “Vineri 13” o zi obisnuita sau trebuie sa avem grija pe unde calcam…???

Advertisements

3 comments on “Vineri 13, zi cu ghinion?

  1. :-j…neah…e doar o superstitie nu exista…zile ghinioniste..sau zile norocase…ghinionul/norocul ni-l facem singuri;) asta..sa stiti de la mn…:)

  2. din păcate orice este prin America “adoptăm” şi noi. Categoric este doar o zi normală, şi culmea chiar mi s-a părut o aşa zi banală astăzi.

  3. pisica unde e?sau avea program pt norocosi?e o mare tampenie treaba cu VINERI 13,posibil sa castigi la loto VINERI 13 si tu defapt nu ai jucat, si SAMBATA 14 sa afli ca era doar o confuzie de nume 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s